Oud wethouder & Partijlid

Piet is onze man met de bestuurlijke ervaring. Een vakman die zijn dossiers kent en die kennis weet te verbinden met het behoud van kernwaarden en (cultuur)historie van Stede Broec. Als oud-wethouder en voorzitter van de partij een steunpilaar binnen de fractie.

Piet is de politiek ingegaan omdat hij zich wilde inzetten voor het vele mooie vaarwater in Stede Broec.

Rond 1990 is hij met die drijfveer lid geworden van de milieucommissie Stede Broec. Samen organiseerden zij o.a. het vuilvissen in de sloten van Stede Broec. Daarbij kwamen steeds vragen op hem af of we niet iets konden doen aan het ondiepe vaarwater in Stede Broec.

In 1995 stelde Piet zich verkiesbaar voor het bestuur van waterschap Westfriesland. Daar werd hij in 1995 zowaar als eerste onafhankelijke kandidaat gekozen. Het Waterschap gaat echter over het aan- en afvoeren van water en daarvoor is een diepte van 45 cm voldoende. Wat niet diep genoeg is om in te varen. 

Op initiatief van Piet is in 2006 een waterplan voor héél Stede Broec opgenomen in het coalitieakkoord. Toen hij daarna ook nog eens wethouder openbare ruimte werd namens de Onafhankelijke Partij, kon  hij er als wethouder meteen mee aan de slag. Daarbij werd hij geholpen door zijn netwerk en ervaring binnen het Waterschap. Deze was dan ook al snel aan boord.  

Door burgerparticipatie kregen de wensen van onze inwoners een plek in het plan.

 

Het eindresultaat? 

We hebben nu vaarsloten die op een vaardiepte van minimaal 80 cm blijven. De asbestbeschoeiingen zijn verwijderd. Er is een boten te waterlaatplaats aan de Raadhuislaan gekomen. De pastoor Gielenstraat kan varen.

Piet mag daarmee trots zijn op het resultaat van zijn moedige visie en noeste arbeid.