Blog

Februari 2024: werkbezoek Aannemingsbedrijf Kuin.

We bezochten deze maand Aannemingsbedrijf Kuin, een dynamisch bedrijf met een geschiedenis van meer dan 100 jaar en vier generaties aan het roer. Met ruim 90 vaste werknemers en vele flexmedewerkers bouwen ze jaarlijks gemiddeld 900 woningen door heel Nederland, met de voorkeur voor huizen die een eeuw meegaan.

Toen we vroegen of Kuin ook bereid is Flex woningen te bouwen, die slechts 10/20 jaar meegaan, adviseerden ze ons politiek gezien dit niet te doen. De procedure voor woningen die 100 jaar meegaan, duurt 7 maanden tot 1 jaar langer, maar is op de lange termijn voordeliger. Dit was een nieuw perspectief voor ons.

Naast het bouwen, verhuurt Kuin ook woningen door heel Nederland, met de nadruk op betaalbare huurprijzen.

Kuin wees op de vele regels bij het bouwen van huizen en de focus op verduurzaming, waaronder de inzet van verschillende soorten warmtepompen voor verwarming in de winter en koeling in de zomer.

Over de vraag hoe we als politiek nieuwe huizen betaalbaar kunnen houden, was het antwoord simpel: houd het eenvoudig en volg de landelijke politiek, zodat de huizen betaalbaar blijven en Kuin graag bouwt.

Het bezoek werd afgesloten met een overzicht van de keuzes die kopers hebben bij het kopen van een huis van Kuin, van de badkamer en keuken tot de plaatsing van stopcontacten, wat genoeg mogelijkheden biedt om het droomhuis te realiseren.

We hebben veel geleerd van het bezoek en bedanken Peter Kuin hartelijk voor de leerzame middag en zijn tijd.

Geschreven door: Sonja Bierenbroodspot