Voorzitter & Lijsttrekker Raadslid & Commissielid  Partijlid

Wilma is ons bevlogen raadslid. Een echte verbinder. Met haar sprankelende persoonlijkheid gaat zij op zoek naar samenwerking en het veilig stellen van een meerderheid in de raad.

Compromissen sluit zij waar het kan, maar zij stelt ook grenzen en bewaakt het geluid van de Onafhankelijke Partij. Verder is zij voorzitter van de commissie Grondgebiedzaken en commissielid Regionale samenwerking, Bestuur en Financiën.

Wilma is getrouwd met Peter de Wit, heeft 3 kinderen en 3 kleinkinderen. In het dagelijkse leven werkt zij bij provincie Noord-Holland als financieel toezichthouder op gemeenten en gemeenschappelijke regelingen. Vanwege haar raadswerk houdt zij zich daar niet bezig met gemeenten in oostelijk Westfriesland.

Wilma is sinds 2005 actief in de politiek; vanaf 2010 in commissies en vanaf 2014 als raadslid. De afgelopen 4 jaren was zij het enige raadslid voor de Onafhankelijke Partij. Dat zou je niet zeggen, want ze heeft een goed toontje kunnen meeblazen.

Wilma wandelt graag een rondje Weelenpad of door de parken ten noorden en zuiden van Stede Broec. Ze neemt dan haar zusje, man, maar ook haar ‘wandelmaatje’ Saartje (Jack Russel) mee.

Als vrijwilliger is Wilma actief bij de Zouaven: bij thuiswedstrijden is zij de omroeper en elke maand staat ze één zaterdagmiddag in de kantine.

Voor vakantie zoekt Wilma de zon op en snorkelt ze graag in zee. In de komende raadsperiode hoopt Wilma opnieuw voor u in de raad zitting te mogen nemen.

Want een bloeiend en boeiend Stede Broec, waar wij naar elkaar omzien, daar gaat zij voor.