• Onafhankelijk
  • Positief
  • Eerst luisteren, dan doen
  • Versterken en verrijken van Stede Broec

Fractie

1. Wilma de Wit-Scholten

Wilma is ons bevlogen raadslid. Een echte verbinder. Met haar sprankelende persoonlijkheid gaat zij op zoek naar samenwerking en het veilig stellen van een meerderheid in de raad. Compromissen sluit zij waar het kan, maar zij stelt ook grenzen en bewaakt  het geluid van de Onafhankelijke Partij. Verder is zij voorzitter van de commissie Grondgebiedzaken en commissielid Regionale samenwerking, Bestuur en Financiën.

Lees meer »

2. Peter ten Hove

Peter is van het overzicht en de samenhang. Hij is altijd op zoek naar verbetering en samenwerking. Daarnaast houdt hij ervan zijn tanden te zetten in complexe, omvangrijke en gevoelige dossiers. Hij zet zich binnen de fractie en de commissies in voor de onderwerpen Grondgebiedzaken, Regionale samenwerking, Bestuur en Financiën.

Lees meer »

3. Edwin de Boer

Edwin de Boer is getrouwd met Ymke en vader van Guusje & Baukje. Samen wonen ze alweer 10 jaar aan de PJ Jongstraat in Lutjebroek. Edwin is geboren en getogen op Texel en na zijn studie in Hoorn en Haarlem/Amsterdam weer terug in West Friesland.

Lees meer »

4. Trude Buijsman

Trude is de netwerker van onze fractie. Daarnaast maakt ze haar ondernemende mentaliteit ten gelde. Altijd weer komt ze met praktische ideeën op de proppen, zet ze haar schouders ergens onder en pakt zij aan. Trude is van de klare en begrijpelijk taal en actie. Naast vaste kracht binnen de fractie zet zij zich vol overgave in voor de commissie Grondgebiedzaken.

Lees meer »

5. Lilian Peerdeman

Lilian is onze razende reporter. Zij houdt in het dagelijkse leven de website van De Streker bij. Vandaar dat Lilian continu wat er speelt binnen Stede Broec. Lilian pikt als geen ander signalen op om te agenderen. Zij biedt daartoe een luisterend oor voor de kwetsbaren en minder bedeelden in Stede Broec.  Lilian is actief binnen de fractie en zet zich in voor de commissie Samenleving.

Lees meer »

6. Karin Sneek

Mijn naam is Karin Sneek, 43 jaar en woonachtig in Bovenkarspel. Na lange tijd, overal en nergens te hebben gewoond, ben ik blij, nu weer in mijn geboortedorp te zijn. Mijn interesse in de politiek, is vooral gekomen, nadat ik moeder ben geworden van drie kinderen en mij soms wel eens afvraag, wat wij achterlaten, voor onze kinderen. Op deze manier, probeer ik mijn steentje te kunnen bijdragen, aan een mooi, gezond leven voor iedereen, in deze gemeente. Ik heb er ontzettend veel zin in.

Lees meer »

7. Astrid van Benthem

Astrid is onze (wel)doener. Ondernemend en met hart en gevoel bij de zorg. Binnen de fractie en in de Commissie Samenleving zet zij zich volop in voor de kwetsbaren in Stede Broec. 

Lees meer »

11. Piet Zwaan

Piet is onze man met de bestuurlijke ervaring. Een vakman die zijn dossiers kent en die kennis weet te verbinden met het behoud van kernwaarden en (cultuur)historie van Stede Broec. Als oud-wethouder en voorzitter van de partij een steunpilaar binnen de fractie.

Lees meer »